Salariu și mai ce?
Sursa: Despre joburi
Când o persoană se angajează undeva, cea mai frecventă întrebare care vine din partea celor din jur este: “Și ce salariu îți dau?”
Atunci când cineva își dă demisia de la un job, oamenii apropiați vor deduce în mod automat că nu era mulțumit de salariu și de aceea a plecat.
Dacă vii trist de la muncă seară de seară, persoanele cele mai apropiate tind să creadă că nu ești satisfăcut cu nivelul veniturilor acumulate pentru munca prestată.
Nu ar fi mai simplu să înțelegem atât pentru noi înșine cât și referitor la oamenii din jurul nostru că salariul nu este unicul criteriu care ne împlinește în viața profesională? Pur și simplu, deseori omitem să luăm în calcul că de cele mai multe ori, factorii pe care îi trecem automat la “Și altele” devin mai importanți decât nivelul remunerației. Vrei să-ți reamintesc despre ce e vorba?
1) Aprecierea superiorilor și a colegilor
Respectul de sine este o nevoie care dacă rămâne nesatisfăcută, devine în mod evident o cauză de bază a stării permanente de nefericire. Sunt sigură că îți dorești un job în care meritele să-ți fie apreciate. Un loc de muncă unde șeful îți este întâi de toate mentor și apoi superior. Ar fi ideal să faci parte dintr-un colectiv unde ești tratat ca un prieten, unde ești ajutat, iar munca ta este tratată cu considerație și respect.
2) Să faci ceea ce îți place și cât mai puține lucruri de umplutură.
Ar fi un pic idealist să-ți spun că joburile unde faci numai și numai ceea ce te pasionează le găsești pe toate drumurile. Dacă dai peste acest loc de muncă să știi că o să ai toată aprecierea și invidia mea în același timp:))) Însă ar fi foarte bine să te orientezi către o poziție care să-ți permită ca peste jumătate din timpul petrecut la muncă să fie dedicat unei activități pe care o faci cu plăcere și în care dorești să te specializezi pe viitor. Restul timpului va fi pentru lucruri de umplutură, însă crede-mă….nimeni nu scapă de el:) Important este să păstrezi proporțiile în favoarea ta.
3) Flexibilitate în gândire, dar și a programului
La fel de des cum vezi în CV-urile angajaților “Spirit de echipă”, vei vedea și în anunțurile angajatorilor “Flexibilitate a programului” și “Atitudine pozitivă”. Well, nu cred că ești surprins că în majoritatea cazurilor sunt doar niște lozinci ieftine. În fapt, foarte mulți dintre acești angajatori sunt mai încuiați decât un seif al băncii naționale, iar programul impus de muncă este mai puțin flexibil decât articulațiile unui om de 80 de ani. În zilele noastre, flexibilitatea este un beneficiu care ar trebui să fie esențial în activitatea ta. Până la urmă, viața e mult prea frumoasă ca s-o petreci constrâns de un program foarte rigid, nu-i așa?De asemenea, sunt convinsă că îți dorești un job în care opiniile tale să nu reprezinte hârtia igienică a creierului șefului tău. Ar fi bine să lucrezi într-un mediu plăcut în care opinia să-ți fie ascultată și luată în considerare. Am dreptate?
Acestea au fost sugestiile mele, însă sunt sigură că și tu ai propria ta lista. So, ia spune-mi…Salariul și mai ce? Ce te mai motivează să alegi un anumit loc de muncă în afară de bani? Dacă aduni aceste lucruri, fac mai mult decât salariul dorit?